Start duurzaam initiatief Kartop in Hengelose binnenstad

8 maanden geleden gepubliceerd

Op maandag 2 oktober wordt het duurzame initiatief Kartop gelanceerd in de binnenstad van Hengelo. Dit initiatief zal op een innovatieve manier karton inzamelen bij lokale ondernemers. Wethouder Jacqueline Freriksen van afvalbeleid en centrummanager Rob Berkhout zijn bij de start van dit initiatief aanwezig.

De start van Kartop

Karton en papierafval van binnenstadsondernemers eindigen vaak bij het restafval en worden verbrand. Dit geeft niet alleen een rommelig beeld van de binnenstad maar is ook niet duurzaam. Kartop streeft ernaar dit te veranderen. De pilot van dit initiatief duurt drie maanden.

Hoe werkt Kartop?

Kartop is een initiatief van ondernemer Martin Damhuis. Het doel van Kartop is om een circulaire aanpak voor afvalbeheer te introduceren. Kartop zal gedurende drie maanden karton verzamelen van een select aantal ondernemers in de binnenstad van Hengelo. Deze bedrijven krijgen een gepatenteerd inbindsysteem om het karton handmatig te persen en in te binden tot pakketjes.

Het verzamelde karton wordt vervolgens opgehaald door Kartop met een elektrische fiets met aanhanger, een zero-emissie oplossing. Het karton wordt tijdelijk opgeslagen in een container voordat het wordt afgevoerd naar een recyclingbedrijf waar het wordt omgezet in grondstoffen voor nieuwe producten.