Fietsdiefstal aan de Sloetsweg in Hengelo

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Aan de Sloetsweg in Hengelo is een fiets gestolen die gestald stond bij een school. De fietsdiefstal vond plaats op 16 januari 2024.

Omschrijving van het incident

Een leerling van de school had de fiets, een leenfiets van een rijwielhandel, rond 08.00 uur bij de school geparkeerd. Door mogelijk een bevroren slot lukte het de scholiere niet om de fiets op slot te zetten. Ze stalde de fiets tussen twee andere fietsen.

Ongeveer anderhalf uur later kwam een man het schoolterrein op. Hij toonde interesse in de geparkeerde fietsen en reed kort daarna weg op de leenfiets van de scholiere.

Oproep tot tips

De politie is op zoek naar de man die de fiets heeft gestolen. Er zijn bewegende beelden beschikbaar van de diefstal. Personen die informatie hebben over deze zaak kunnen een tip doorgeven. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt dat ook gebruikt kan worden. Bij dit meldpunt kunnen tips doorgegeven worden zonder dat er persoonlijke gegevens achtergelaten hoeven worden. De ingediende informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar de tipgever te herleiden is.