Kabelgoot voor elektrische auto's vanaf 2 april beschikbaar in Hengelo

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Het wordt vanaf 2 april 2024 mogelijk voor inwoners van Hengelo om een verzoek in te dienen voor de aanleg van een kabelgoot. Een kabelgoot bestaat uit tegels met een uitsparing waarin een oplaadkabel voor een elektrische auto kan worden weggewerkt. Zo krijgen mensen de mogelijkheid om hun auto op een openbare parkeerplaats op te laden met hun eigen stroom.

Pilot in Enschede

Deze ontwikkeling volgt op een succesvolle pilot in Enschede die in 2023 plaatsvond. Uit deze pilot bleek dat een kabelgoot veilig en onderhoudsvriendelijk kan zijn. Wethouder Hanneke Steen van Hengelo is blij dat deze voorziening nu ook in haar stad beschikbaar komt. Ze ziet het als een mooie manier om elektrisch rijden te stimuleren en het past goed bij de ambities uit het Mobiliteitsplan 2040 en Duurzaam Hengelo 2050.

Voorwaarden

Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan de aanleg van een kabelgoot. Zo moet de aanvrager geen eigen parkeergelegenheid bij de woning hebben en in het bezit zijn van (of leasen) een elektrische of hybride plug-in auto. Ook blijft de parkeerplaats na de aanleg van de kabelgoottegels een openbare parkeerplaats en voor iedereen toegankelijk.

Kosten en aanleg

De kosten voor de aanleg van de kabelgoot bedragen ongeveer €500 (excl. BTW). De gemeente Hengelo zal de kabelgoot aanleggen zodra aan alle voorwaarden is voldaan en de betaling is gedaan. Vanaf 2 april kunnen inwoners een aanvraagformulier en de voorwaarden vinden op de website van de gemeente.