Politie onderzoekt aanrijding met verdachte in Hengelo

8 maanden geleden gepubliceerd

In de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 september heeft de politie in Hengelo (OV) een man aangehouden na een verdachte situatie. De man probeerde eerst te ontkomen, maar werd geraakt door een politieauto na een korte achtervolging.

Incident op de Sloetsweg

Het incident vond plaats rond 03:30 uur op de Sloetsweg. De man viel op de grond nadat de politieauto hem met lage snelheid raakte. Hierdoor kwam hij deels onder de politieauto terecht. Hij is vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd voor zijn verwondingen.

Verdachte aangehouden

Later is de man, een 39-jarige inwoner van Hengelo (OV), als verdachte aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van een elektrische lokfiets, het negeren van een stopteken en het in bezit hebben van inbrekerswerktuigen. De diefstalzaak wordt opgepakt door een ander basisteam van de politie om objectiviteit te waarborgen.

Onderzoek naar inzet van de politieauto

De politie is bevoegd om geweld te gebruiken, maar moet daar zorgvuldig en proportioneel mee omgaan en transparant zijn in de verantwoording van geweldgebruik. Daarom wordt er onderzoek gedaan naar de inzet van de politieauto en de aanrijding.