Hengelo neemt deel aan NK Tegelwippen voor het derde jaar op rij

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Hengelo neemt voor het derde jaar op rij deel aan het NK Tegelwippen, een landelijk initiatief om tegels uit tuinen te vervangen door groen. De wedstrijd begint op 21 maart en eindigt op 31 oktober. Als je tegels uit je tuin haalt, kun je ze aanmelden op www.nktegelwippen.nl en zo bijdragen aan de vergroening van Hengelo.

Van Grijs naar Groen

In de afgelopen jaren heeft de gemeente Hengelo al veel tegels gewipt als onderdeel van het project ‘Van Grijs naar Groen’. De werkzaamheden op het Venderinksplein zijn daar een goed voorbeeld van, waar momenteel flink wordt vergroend. Tot en met 31 maart is het nog mogelijk om versteende plekken aan te melden in de Hasseler Es.

Gratis afvoer van tegels

In samenwerking met Twente Milieu biedt de gemeente Hengelo dit jaar opnieuw de mogelijkheid om gratis tegels af te voeren. Heb je meer dan vijf vierkante meter aan tegels? Dan kun je de Tegeltaxi van Twente Milieu reserveren, die de tegels volgens afspraak bij je ophaalt. Voor de reservering is wel een bewijs van aanmelding op www.nktegelwippen.nl nodig.

Heb je minder dan vijf vierkante meter aan tegels? Dan kun je de tegels gratis naar het Milieupark brengen. Vergeet niet je aanmelding op www.nktegelwippen.nl en je milieupas mee te nemen voor toegang tot het Milieupark.