Hasseler Es gaat van Grijs naar Groen

5 maanden geleden gepubliceerd

De gemeente Hengelo heeft het project ‘Van Grijs naar Groen’ gelanceerd, met als doel de verstening in de openbare ruimte te verminderen. De wijk Hasseler Es is het startpunt van dit initiatief, waarbij inwoners tot en met 31 maart grijze, versteende locaties in de openbare ruimte kunnen aanmelden.

Vergroening van de stedelijke ruimte

Het project ‘Van Grijs naar Groen’ is gericht op het vervangen van ‘grijze’ bestrating en verharding in de openbare ruimte door extra groen. Dit is van belang met het oog op de klimaatverandering, waarbij zomers en winters wisselvalliger worden met extremere buien, hitte en droogte. Groen in de stad kan pieken in regenwater opvangen en zorgt voor verkoeling op zomerse dagen. Ook bevordert het de biodiversiteit en creëert het ruimte voor ontmoeting en ontspanning.

Bewoners van de Hasseler Es worden uitgenodigd mee te denken over welke locaties in hun wijk het meest geschikt zijn voor vergroening. Voor dit doel is er per wijk 75.000 euro beschikbaar.

Oproep aan de inwoners

Wethouder Claudio Bruggink moedigt de inwoners aan om gebruik te maken van deze kans om hun wijk groener te maken. Hij benadrukt het belang van samenwerken aan een groenere en gezondere toekomst voor Hengelo en ziet het project ‘Van Grijs naar Groen’ als een uitstekende manier hiervoor.

De gemeente zal alle aangemelde locaties beoordelen. Wanneer nodig, wordt er in de wijk gestemd over welke locatie vergroend zal worden. De initiatiefnemers zullen vervolgens betrokken worden bij het ontwerpen van het groene ontwerp voor de gekozen locatie.