Meerdere diefstalpogingen uit auto's in Hengelo

5 maanden geleden gepubliceerd

In de Andreastraat in Hengelo heeft een man meerdere pogingen tot diefstal uit auto’s gedaan. De incidenten vonden plaats in de nacht, waarbij de man rond 02.00 uur ‘s nachts bij meerdere auto’s aan de portieren voelde. In de auto’s die niet op slot waren, ging hij op zoek naar waardevolle spullen. Voor zover bekend heeft hij die niet gevonden.

Verband met eerdere inbraken

Er vonden in december nog twee auto-inbraken plaats in Hengelo die overeenkomen met deze werkwijze. Op de Krabbenbosweg vond op 2 december een auto-inbraak plaats, en op de Hennepstraat op 26 december. Er wordt niet uitgesloten dat het om dezelfde dader gaat.

Oproep tot herkenning

Er zijn bewegende beelden beschikbaar van de verdachte. Deze beelden zijn onderdeel van een uitzending van het opsporingsprogramma Plaats Delict. Hulp van het publiek bij het identificeren van de man is zeer welkom.

Tips welkom

Wie informatie heeft over deze zaak wordt gevraagd dit te melden. Dit kan via een tipformulier. Anoniem melden is ook mogelijk via Meld Misdaad Anoniem, een onafhankelijk meldpunt. De gegeven informatie wordt alleen doorgegeven als deze op geen enkele manier naar de tipgever te herleiden is.