Brandbom Ontploffing Schrikt Buurt op in Hengelo

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Een explosie heeft de rust verstoord in de Arubastraat in Hengelo. Twee personen hebben op 16 januari 2024 omstreeks 00.30 uur een brandbom op een balkon van een woning gegooid.

De Gebeurtenis

De verdachten kwamen in de nacht bij de woning met een voorwerp dat ze in brand staken en vervolgens op het balkon wierpen. Terwijl ze snel wegrenden, ontstond er een enorme ontploffing op het balkon. De bewoner, die thuis was, schrok enorm. De knal was zo luid dat het de hele buurt opschrikte en een autoalarm minutenlang liet afgaan.

Schade en Gevolgen

De ontploffing heeft naast een grote schrik ook materiële schade veroorzaakt. Er is een brandplek op het balkon en de spullen die er stonden zijn kapot. Gelukkig waren er geen gewonden, maar de situatie had anders kunnen aflopen.

Onderzoek en Oproep

De zaak wordt serieus genomen en er wordt een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. De politie is op zoek naar mensen die de verdachten mogelijk herkennen, bijvoorbeeld aan hun kleding of manier van bewegen. Ook roept de politie op dat als je iets hebt gezien of gehoord wat met de explosie te maken kan hebben, contact op te nemen.

Er is een video beschikbaar op YouTube die mogelijk meer inzicht geeft in de gebeurtenissen van de nacht. De politie vraagt mensen die informatie hebben die relevant kan zijn voor het onderzoek, contact op te nemen.

Er zijn verschillende manieren om een tip door te geven, zoals via een tipformulier of door te bellen met de gratis tiplijn. Voor degenen die liever anoniem blijven, kan er contact worden opgenomen met Meld Misdaad Anoniem.