Babbeltruc in Hengelo: 92-jarige vrouw beroofd

8 maanden geleden gepubliceerd

Twee mannen hebben in Hengelo een flinke som geld gestolen van een 92-jarige vrouw. Dit deden ze door middel van een zogenaamde babbeltruc. De mannen wisten met een smoes de bankpas en de pincode van de vrouw te bemachtigen.

Babbeltruc aan de Drienerstraat

Het incident vond plaats in juli aan de Drienerstraat in Hengelo. Een van de mannen belde aan bij de vrouw en deed zich voor als medewerker van het waterbedrijf. Hij beweerde dat hij de waterdruk kwam controleren. Nadat de vrouw hem binnenliet, kwam er een tweede man bij. Na de zogenaamde controle van de waterdruk moest de vrouw 50 cent afrekenen met een pinapparaat. De vrouw deed dit en borg haar pinpas weer op. Toen de mannen echter weg waren, bleek haar pas onvindbaar. Nog geen half uur later werd er ruim duizend euro van haar rekening gehaald bij een pinautomaat in Hengelo.

Oproep tot tips

De politie is op zoek naar de daders en heeft daarom een oproep tot tips gedaan. De man die het geld pinde is te zien op foto’s die de politie heeft vrijgegeven. Het is mogelijk dat de daders hebben meegekeken terwijl de vrouw pinde, of dat de pincode door het pinapparaat werd vastgelegd. De politie vraagt mensen die informatie hebben over de daders of de pinner op de foto’s herkennen, om contact op te nemen.

Babbeltrucs zijn een vorm van diefstal waarbij oplichters met een smoes proberen mensen te beroven. Ze doen zich vaak voor als betrouwbaar persoon, zoals een meteropnemer of reparateur, en slaan toe terwijl ze hun slachtoffer afleiden.