Babbeltruc in Hengelo: 89-jarige vrouw bestolen van duizend euro

7 maanden geleden gepubliceerd

Op het Multatuliplantsoen in Hengelo werd een 89-jarige vrouw het slachtoffer van een babbeltruc. De dader, die later op de dag duizend euro opnam van haar bankrekening, is nog steeds op vrije voeten.

De babbeltruc

De dader wist de woning van het slachtoffer binnen te komen met een smoes. Hij deed zich voor als een medewerker van haar bank en overtuigde de vrouw dat het in haar eigen belang was om haar bankpas en pincode aan hem te geven. Later die dag werd er duizend euro opgenomen met de bankpas van de vrouw bij een geldautomaat aan de Jan Vermeerstraat in Enschede.

Verdachte

De man die het geld opnam, droeg een pet en trok zijn trui half over zijn gezicht om niet herkend te worden. Opvallend was dat hij op sokken liep. Het is echter onduidelijk of dit dezelfde man is die ook bij het slachtoffer naar binnen is geweest.

Oproep tot tips

Ondanks de maatregelen van de man om niet herkend te worden, hoopt de politie dat iemand hem toch herkent. Het slachtoffer wil graag haar geld terug. De politie roept iedereen die informatie heeft op om contact op te nemen.