Auto-inbraak aan de Krabbenbosweg in Hengelo

4 maanden geleden gepubliceerd

In de nacht van 2 december 2023 vond een auto-inbraak plaats aan de Krabbenbosweg in Hengelo. De dader, een man, brak in bij een auto en stal meerdere spullen.

Gebeurtenissen

Tegen 02.00 uur ‘s nachts arriveerde de man per fiets. Hij stopte bij de auto en voelde aan het portier, dat op slot was. Met een lampje keek hij naar binnen, fietste vervolgens weg, maar keerde terug met een zwaar voorwerp waarmee hij het raam van het achterportier insloeg.

Na deze actie fietste hij wederom weg, mogelijk om te zien of er een alarm zou afgaan of mensen naar buiten zouden komen. Dit gebeurde niet, dus keerde de man terug naar de auto. Hij haalde verschillende spullen uit de auto die binnen handbereik lagen, waaronder een jas van het merk Fjallraven ter waarde van ongeveer zeshonderd euro.

De man klom door het kapotte raam om te zoeken naar meer waardevolle goederen. Hij vond kleingeld, een aantal sleutels en een reservesleutel van de auto. Deze stak hij in het contact, waarschijnlijk om het licht in de auto aan te doen. Nadat hij de auto verliet, keerde hij enkele minuten later terug om te controleren of één van de gevonden sleutels paste op het huis voor de auto. Toen geen van de sleutels bleek te passen, vertrok hij.

Gelijkaardige inbraken

In dezelfde maand vonden nog twee vergelijkbare auto-inbraken plaats in Hengelo. De autoriteiten sluiten niet uit dat het om dezelfde dader gaat. Deze inbraken vonden plaats in de Andreastraat op 23 december en in de Hennepstraat op 26 december.

Oproep tot getuigen

De autoriteiten zijn op zoek naar getuigen of mensen die meer informatie hebben over deze zaak. Als je iemand kent die na 2 december plotseling in het bezit was van een jas van het merk Fjallraven, of deze te koop heeft aangeboden, of als je de persoon op de bewakingsbeelden herkent, wordt je verzocht contact op te nemen.