Auto-inbraak op Hennepstraat in Hengelo

5 maanden geleden gepubliceerd

Een man heeft ingebroken in een auto op de Hennepstraat in Hengelo. De politie is op zoek naar deze dader en roept getuigen op zich te melden.

Omschrijving van het incident

De verdachte benaderde de auto op zijn fiets en scheen met een lampje naar binnen. Na een korte afwezigheid keerde hij terug, parkeerde zijn fiets tegen de auto en sloeg een raampje in. Ondanks het knipperen van de autolampen, stapte de man de auto in en doorzocht deze. Hij vond echter alleen een paar pakjes sigaretten, die hij meenam voordat hij weer op zijn fiets stapte en weg reed.

Vergelijkbare incidenten

In december vonden er nog twee auto-inbraken plaats in Hengelo die qua werkwijze lijken op deze zaak. De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat het om dezelfde dader gaat. De eerdere inbraken vonden plaats op de Krabbenbosweg en de Andreastraat.

Oproep aan getuigen

De politie roept getuigen op zich te melden. Er is videomateriaal beschikbaar van het opsporingsprogramma Plaats Delict, waarop de verdachte te zien is. De politie vraagt mensen die de man herkennen of meer informatie hebben over de zaak om dit te melden.

Het is ook mogelijk om anoniem een tip door te geven. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt waar je geen gegevens hoeft achter te laten. Jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.