Acht Bronckhorsters krijgen koninklijke onderscheiding, feestelijke lintjesregenbijeenkomst later dit jaar

Normal orangemedalnetherlands
Afbeelding: Wikimedia

Op 24 april krijgen acht Bronckhorster inwoners een telefoontje van burgemeester Marianne Besselink met het bijzondere bericht dat de koning heeft besloten dat zij een koninklijke onderscheiding verdienen. Een feestelijke uitreiking zoals gewoonlijk rond koningsdag kan door het coronavirus niet doorgaan, maar komt op een later moment dit jaar. Het gaat om:

 • Dick Bulten (1945) uit Zelhem, bevordering van Lid tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
  In 2009 werd Dick Bulten benoemd tot Lid, nu wordt hij bevorderd tot ridder voor zijn 40 jaar vrijwilligerswerk in de enduro, motorsport en fietscross. Vanaf 2009 tot heden heeft hij zich onafgebroken ingezet voor de ZAMC met als hoogtepunt de WK Trial in Zelhem in 2019
 • Frank Van Setten (1953) uit Vorden, Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
  Frank van Setten zet/zette zich onder meer in voor: Commissie van Advies Museumstoomtram Hoorn-Medemblik (voorzitter), St. Veiligheid en Vakmanschap Railvervoer (voorzitter), St. Oranjevereniging Vorden en St. Poort van Bronckhorst (burgerinitiatief om het stationsgebouw Vorden een herbestemming te geven).
 • Gerrit Jan Vliem (1964) uit Zelhem, Lid in de Orde van Oranje Nassau.
  Gerrit Jan Vliem is mede oprichter van survivalvereniging Jan in ’t Touw. Hij verzorgt trainingen en ondersteunt vele activiteiten gerelateerd aan de survivalsport. Denk aan de door crowdfunding gerealiseerde aankoop van de trainingslocatie en organiseren van hindernisbanen op evenementen als: Manana Manana, Zwarte Cross en zomer in Gelderland. Verder is hij voorzitter van Touwtrekvereniging Vorden en penningmeester van de Nederlandse Touwtrekbond Secretariaat Gewest Oost.
 • Hans Joling (1958) uit Baak, Lid in de Orde van Oranje Nassau.
  Hans Joling zet/zette zich onder meer in voor: onderhoud Baakse Bossen; St. Concordia (bestuurslid en beheer en onderhoud gebouw), Voetbalvereniging Baakse Boys en Voetbalvereniging Drempt Vooruit (jeugdleider) en St. Kermis en Oranje Stichting Baak.
 • Rinus Ilbrink (1949) uit Vorden, Lid in de Orde van Oranje Nassau.
  Rinus Ilbrink zet/zette zich onder meer in voor: Kerkblad Prot. Gemeente Vorden (eindredactie), Vereniging Oud Vorden (bestuurslid), Vordens Tennis Park (parkbeheerder), Biljartvereniging (wedstrijdleider), Hengelsportvereniging De Snoekbaars (bestuurslid), St. Cultuurfonds Vorden (vrijwilliger), Veilingcommissie (penningmeester)
 • Ria van Vleuten-Mocking (1948) uit Vorden, Lid in de Orde van Oranje Nassau.
  Ria van Vleuten zet/zette zich onder meer in voor: Wereldwinkel (vrijwilliger), Zwerfvuildag Vorden en praatgroep Milieu (coördinator), parochie Twaalf Apostelen (rechterhand kerkhofbeheerder Kranenburg en administratie)
 • Hans Meijer (1956) uit Hengelo, Lid in de Orde van Oranje Nassau.
  Hans Meijer heeft zich 41 jaar ingezet als bestuurslid en voor de wedstrijdcommissie van de Hengelose Hengelsportvereniging.
 • Wim Bijenhof (1944) uit Vorden, Lid in de Orde van Oranje Nassau.
  Wim Bijenhof was vanaf 1970 brandweervrijwilliger/allround manschap en bevelvoerder brand en hulpverlening. Vanaf 2005 is hij aangesteld als niet repressief vrijwilliger en houdt hij zich o.a. bezig met de bluswatervoorziening en beheer van de kantine en instructieruimte. Ook zit hij in de activiteitencommissie. Verder deed hij van 2005 tot 2010 de ledenadministratie van de personeelsvereniging.

Wij feliciteren hen van harte met deze mooie waardering voor hun activiteiten voor de samenleving.

Adverteren op Hengelo-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Hengelo-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Hengelo
06:15

18° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

75%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief